Петролният бизнес смята, че отстъпката от 25 стотинки на литър

...
 Петролният бизнес смята, че отстъпката от 25 стотинки на литър
Коментари Харесай

Бензиновата отстъпка вероятно ще е в сила от събота

 
Петролният бизнес счита, че отстъпката от 25 стотинки на литър елементарен бензин и дизел може да е дейна още през уикенда. Реалистично е това да се случи от събота нататък, ако измененията в Закона за държавния бюджет за 2022 г.  бъдат оповестени в следващия редовен брой на Държавен вестник - във вторник, предвижда Живодар Терзиев от Българската петролна и газова асоциация. Експертът удостовери, че притежателите на бензиностанции сами ще решат желаят ли да асистират в даването на държавната помощ за потребителите, които зареждат персоналните си коли.

" Пожелателно е, или по желание на оператора, те да вземат участие в тази мярка. Не са длъжни да дават отстъпка, не можем да задължим оператори за нещо, което би могло да утежни бизнеса им ", разясни Терзиев пред Нова тв. И посочи: " Към момента нямаме информация някои от огромните вериги да не вземат участие, само че клиентът би трябвало да попита дали операторът предлага отстъпката ".

При обслужване на бензиностанция, с цел да получи отстъпката, потребителят би трябвало да показа ваучър на автомобилното средство, което би трябвало да бъде от категория L или M1, напомни Терзиев. Мярката не се отнася  за така наречен " баничарки ", които се употребяват за бизнес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР